SE*Pilgatans Estella For Fengs -

kallad Ester

 

 

 

 

Ester Pester Enmansorkester

Ester Bäster Husvagnssemester

Ester Polyester

 

 

     

 

Ester är en chokladfärgad korthårig oriental variant född 130302. Variant betyder att hon bär på långhårsanlaget och det är eftersom pappan är balines. Hennes pappa är 

IC CH Winnetou di Gattinata *PL, JW- en chokladmaskad balines

och hennes mamma är

SE*Pilgatans April- en chokladspotted korthårig oriental.

 

Vad är en balines, undrar du nu? Det är en siames med lång päls på svansen. Man behöver inte göra någon direkt pälsvård, borsta eller så för pälsen är alldeles silkig. Ester kan ge balineser och orientaliskt långhår, orientaliskt korthår, vitfläcksorientaler, seyshellois och siameser beroende på vem hon paras med. Det finns dilution bland hennes kullsyskon så hon kanske kan ge blått och lila. Hon är tabbymönstrad under sin solida färg, så hon kan ge detta anlag också. Om jag parar henne med en annan choklad kan de inte ge svart tillsammans. Kanske jag skulle vilja para henne med en lilaspotted eller blåspotted oriental helst av allt? Vi får väl se.

 

Rasstandard och historien bakom OSH - orientaliskt korthår;

 

http://www.sverak.se/sverak/om_katt/Raser/ORS.htm

 

Man kan para balineser och orientaliskt långhår (en del kallar dessa javaneser) med siameser och orientaliskt korthår för att få in nytt blod och förbättra typen. Kattungarna blir alltid korthåriga (SIA Var) eller (OSH Var). Om de i sin tur paras med långhår eller annan
variant så kan det bli både långhåriga och korthåriga kattungar.

 

 

Ester är helt PRA-fri.

 

Pappa och jag tog en roadtrip till Vimmerby och hämtade hem henne 130601. Ester är väldigt gosig och ligger nästan hela tiden i halsgropen på mig och blir helt svettig stackarn. Hon fräser och morrar på de andra katterna så vi vänjer oss bara vid varandra lite långsamt allihop. Hon är väldigt förtjust i Carolinas pojkvän Erik.

 

 

Oj vad hon växer nu! Hon har blivit Gremlins bebis och han tvättar henne och ligger hög med henne. De andra katterna accepterar henne nästan helt nu, men det förekommer lite fräs ibland. Speciellt min dräktiga hona orkar inte med Ester just nu när det är tungt och jobbigt. Jag träffade Esters bror Pralinen på utställning i Trelleborg. Han fick Ex1 båda dagarna och fick pris som domarens favorit på söndagen. Gremlins blev lite galen och trodde att det var Ester.

 

Ester gillade inte utställningen i Kalmar, men fick Ex 1 båda dagarna. Vi får se om det blir fler gånger. Hon kände igen sin uppfödare och pussade och hälsade på henne flera gånger. Så gulligt!

 

Vackraste, finaste lilla Esterälsklingen. Hon växer så fort nu (men när äter hon egentligen? Ser aldrig henne äta). Hennes päls är så silkig och hon är så ljuvligt kelen och busig. Hon ligger som en boa över Carolinas axlar. Hon är verkligen rampet, som norrmännen säger. Vid fyratiden på natten ska hon jaga skiten ur Gremlins och han älskar att leka med henne. De springer runt som tosingar och låter som en buffelhjord. Hon har tröstat mig så fint när det har varit jobbigt med sjuka djur, flaskmatning och alltihop. Hon är så mild och kärleksfull men å andra sidan är hon en vild tuffing som jagar råttor, skosnören och som sagt Gremlins.

 

Ester löper! Nu ska vi stå ut med det tills hon är redo för en parning till våren.

 

131004 Ester löper för andra gången.

 

Och oj vad hon löpte i mitten av februari 2014!

 

FIV FeLV-testet var OK! Ester har frågat chans på en kille som gärna vill träffa henne. Löp nu snälla Ester, löp!

 

Under påskhelgen 2014 var Ester på parning, men hon var nog alldeles för bitchig för att det skulle bli något romantiskt. Vi får se...

 

Nej, det blev inget. Nu väntar vi på löp.

 

140517

Ester vill inte löpa. Däremot vill hon gärna döda och äta upp Sudden. Jag lämnar inte dem ensamma en minut.

 

140629

Ester löpte i juni så jag gissar att hon löper varannan månad?

 

141010

Ester gillar verkligen råa kycklingvingar. Helst vill hon söla ner hela soffan med blod och slafs. Det är svårt att få allt att klaffa för parning, hon ska löpa, matte ska ha pengar på fickan och hanens ägare ska ha tid. Men vi väntar med spänning.

 

 

Pia Kjellsson © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use • pikjon@telia.com mobil 0761-720996

www.fengs.se