Pia Kjellsson

 

 

 


 

Carolina Robertsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Sjätte kullen (Pang)/Sixth litter.

 

 

Två PRA-fria kattungar leveransklara i början av april!

 

S*Feng's In Your Honor (Pang) födde 130102 tre kattungar.

Det är vår sjätte och hennes tredje kull. Pappan heter

S*Nam Sook's Big Ants (SIA a) 

och bor hos S*Kardarkas i Malmö. Han är renodlad siames i 9 generationer. Mammas farfar är känd finsk oriental

"Merikissan Lauri" - kallad Lasse. En av de coolaste katterna jag har sett. Inavelskoefficient på 5 generationer 0,2%, på 4 generationer 0%.

 

Pappans hemsidor:

http://www.kardarkas.se/text1_51.html

 

http://www.namsooks.se/index_swe.htm

 

Bebisarnas stamtavla:

http://stambok.sverak.se/Provparning/Visa/1.304643-2.271257?gen=4

 

Hela förmiddagen drog Pang in sina kompisar i bolådan

 och ville ha sällskap och mys.

 

 

Klockan 18.35 kom det ut en ensam moderkaka som var

frisk och fin. Sen gick det trögt. 

Ettan kom inte förrän 20.05, var superpigg och letade spene direkt. Vikt 104 gram. Namn: S*Feng's I Saved The World Today.

 

Andra bebisen kom 20.27 och vägde 85 gram.

Namn: S*Feng's This City Never Sleeps.

 

Trean kom 20.39 och vägde 103 gram.

Namn: S*Feng's Right By Your Side.

 

 

De var väldigt snackiga och talade om direkt när något var fel. T.ex. skrek de i högan sky en gång i halvtimmen när värmedynans stängdes av. Det fanns otroligt mycket - alldeles för mycket mjölk i åtta spenar, så två av dem åt hela tiden. Mamman hade först alldeles för mycket mjölk och rätt var det var höll den på att försvinna, så jag fick ha dem på värmedynan och massera juvret tills det kom i balans.

 

 

dag 2

 

 

Dag tre

Under fredagen blev det sämre med mjölken och då började Pang sortera ut den store killen. Han hade ett ansikte som Tiger i Nalle Puh, med en fantastisk haklinje. Han såg ut att bli tabby. Pang la ut honom på golvet och gav honom till Gremlins. Den lille kunde tydligen inte suga och jag stödmatade honom. Han blev snabbt svag och förstoppad (trots paraffinolja i flaskan) och när jag masserade honom kom det ut 3 cm avföring. Han blev kall eftersom han inte följde efter sin mamma, som de andra, när hon flyttade sig i bolådan. Jag kämpade med  RC Babycat mjölkersättning, magmassage med en blöt trasa, värmedyna och allt man ska göra men det gick inte. På lördagskvällen vid 22-tiden somnade han in vid mitt hjärta. Hans huvud blev så tungt när han somnade in och jag var så ledsen och kände att jag aldrig mer vill ha en kull.

 

Vila i frid  S*Feng's I Saved The World Today.

 

De andra två var pigga och tuttade på men jag stödmatade lite ändå. Jag är osäker på hur det funkar med mjölken den här gången. Hoppas allt går bra med de andra två. Jag övervakar dem noga.

 

Dag fyra

Vi tuttar på och stödmatas men kämpar lite med vikten.

 

Dag fem

Den ena börjar få färg på örat och runt nosen. Den blir brun eller blå. Den andra vet jag inte ännu. De är pigga och hungriga. Fantastiskt söta är de också, så klart!

 

Dag sex

Vi börjar öppna ögonen och vi skriker efter mat när någon kommer nära bolådan. Det ser ut som om vi är två blå killar? Hoppas! Nu kallas vi för Nalle Puh och Tiger.

 

En vecka

Det är hopplöst att fotografera oss för vi är bara stilla när vi sover. Då ligger vi omslingrade så det blir inga bra kort ändå.

Vi går omkring lite i bolådan och tittar oss omkring.

 

130112

Nu är vi tio dagar gamla och vi börjar tjocka på oss. Jag har, som ett experiment, nästan slutat stödmata. Det verkar som om mamman fixar det själv nu. Men jag väger dem och minsta lilla bakslag så kommer nappflaskan fram igen.

 

 

Kan man se skillnad på dem?

 Ja, den ena har öron som pekar lite mer uppåt och den andras hänger lite mer. De har nog inte exakt samma färgnyans heller och de har lite olika huvudform och haka. Kanske...

 

    

 

130113

Idag vägde vi 144 och 128 gram. Vi får inte mer flaskmat nu eftersom mamma katt fixar det själv. Vi börjar bli lite mer nyfikna på världen utanför bolådan. Vi ligger och tittar oss omkring när vi inte sover, tuttar, sover, tuttar eller sover :)

 

130115

Vi lägger på oss 20 gram om dagen nu!

Den stora, 163 gram kallas för Nalle Puh. Han verkar bli tabby och idag gissar jag på brun.Som sin vackra mamma alltså.

Den 20 gram mindre kallas för Tiger. Imorgon, onsdag är vi två veckor gamla!

 

 

130119

 

Nu är vi 17 dagar gamla och väger 182 och 250 gram.Vi ropar på sällskap och vi traskar omkring inne i bolådan.

 

"Nalle Puh" S*Feng's Right by Your Side

 

 

"Tiger" S*Feng's This City Never Sleeps

 

 

"Nalle Puh" x 2

 

130119

 

 

 

120127

Så här stora är vi nu, en brunmaskad hane och en tabbyhane av någon färg. Tre veckor och tre dagar gamla.

Vi nosar på mat och vi leker i toalådan.

 

Nalle Puh visar gärna sina magrutor... 388 gram.

 

Tiger är sprallig och bilderna blir suddiga. Han väger 269 gram idag. I natt klockan 03.00 skrek de i högan sky och jag tände lampan. Jag trodde deras sista stund var kommen. Då hoppade de runt och såg ut som grodor som får elektriska stötar.De ville helt enkelt ha lampan tänd för att leka. Precis som barn ibland tyckte de att de hade sovit färdigt. En söndagsmorgon... Idag har vi nosat på RC babytorrfoder uppblött i RC babycat-välling. Vi blir alldeles till oss av lukten, men vi vet inte riktigt vad vi ska göra ännu...

 

130203

 

Jaha, nu råkade Nalle Puh vara en flicka så vi kallar henne Semlan istället. Så var det med det. Semlan dricker vatten ur skål nu. Båda är intresserade av toalådan och de leker ofta i den. De slickar lite på mat, men vet ännu inte riktigt vad de ska göra med den. På tisdag är de fem veckor gamla och det är dags att beställa stamtavlor.

 

Tiger och mamma Pang.

 

Semlan

 

Tiger

 

Toabus och sånt.

 

130209

Nu har jag reggat dem så nu får de inte byta kön eller ändra färg! Ibland tycker jag att hanen skiftar i blått, men jag har reggat honom som bruntabby och jag har SÄKERT rätt... Honan är brunmaskad och kanske stannar i katteriet, vi får se hur saker och ting utvecklas.

Nu har de blivit rumsrena, de äter A-fil, skinka, lite torrfoder och lite blötmat, men det finns hur mycket gräddmjölk som helst hos mammakatten så de har ingen brådska med att sluta tutta. De dricker vatten ur skål också och på tisdag är de sex veckor gamla.

Honan är vildast och bits och klättrar på allting.

 

 

 

Tuttetrollet Tiger och mamma Pang i kökssoffan. Nu kan de själva hoppa upp dit!

 

 

Lilla Semlan har många kompisar.

 

 

 

 

 

Mamma Pang försöker intressera dem för att apportera.

 

 

 

Trouble in Paradise.

 

 

Det började med att Tiger åt hysteriskt mycket klumpfri kattsand, blev förstoppad och kräktes. Sen åt Semlan hans uppkastningar (för att använda ett fint ord). Katten var ett ökendjur från början och vi vet inte varför de så gärna äter sand. Kattsand består dock av lera, men det fattar ju inte de här trollen. Inte bra alls.

 

 

Tiger tar sig en tupplur. Han har fått paraffinolja mot förstoppning. Nu kan de hoppa upp i min säng alldeles själva!

Det är nya favoritplatsen. Imorgon - tisdag 19 februari - är vi 7 veckor gamla. Vi har smakat på lite gele från kattmat men gillar fortfarande bara gräddfil, A-fil och tuttemjölk.

 

130219

Semlan blev jättedålig och började kräkas och blev snabbt ganska uttorkad. Eftersom de var påverkade så fick de även var i ögonen. På eftermiddagen var vi hos veterinären och där blev kattungarna uppvätskade, undersökta och fick Antirobe 25 mg / 6,25 per dos och individ. Jag fick även Canekur för att rätta till tarmfloran. Veterinären rekommenderade mig att köpa två paket skonkost -typ köttmousse - till små kräsna kattungar och ta mig fasen... Tiger åt!

 

130221

Idag är Tiger superpigg och helt vild och galen och har ätit kattmat flera gånger. Härligt att se. Hans avföring är jättefin idag. Semlan ser lite uttorkad ut, men hon går själv ut och dricker vatten och går på toalådan. Hon har lite diarré. Hon leker lite ibland, men hon är inte riktigt i form ännu. Jag tvångsmatar henne och hon diar sin mamma. Om hon bara börjar äta själv så kan jag andas lite lättare... Vi kommer att vänta med vaccinering till vecka 9 antagligen. Detta för att de ska vara helt friska och klara av den pärsen bättre. Då blir nästa spruta uppskjuten en vecka och då är de förhoppningsvis leveransklara första veckan i april, vid 13 veckors ålder.

 

130224

Stamtavlorna har kommit! Tjohoo! Ser fint ut. Tiger äter (och producerar avföring) som en häst och börjar bli fet och härlig. Han klättrar på allt och far runt och leker med Gremlins. Semlan är ett annat kapitel, hon matvägrar och jag fjäskar med köttvälling, köttmousse o.s.v. Jag tror hon gillar att bli ompysslad, men nu börjar det bli löjligt. Hon älskar Gremlins och han ska tvätta henne efter varje måltid. Jag tycker att hon växer hon med, men inte som Tiger. Fast han är ju "man".

 

130227

Jag är sjuk och det är inget roligt alls, men det som är roligt är att Semlan har börjat äta själv! Jag satte fram en tallrik med kalvfärs blandad med laktosfri gräddfil och då gick hon bara fram och åt! Jösses! Jag vågade varken andas eller röra mig.

 

 

130303

Nu är vi lite farliga för vi biter i allt, sladdar och kläder. Vi börjar härja runt i hela lägenheten nu och så kommer vi och vill sova i knät en stund innan det är full rulle igen.

 

 

130306

 

 

S*Feng's Right by Your Side, kallad Semlan. Hona, SIA n.

 

 

S*Feng's This City Never Sleeps, kallad Tiger. Hane, SIA n 21.

 

Idag tog vi vårt första vaccin. Tänk så stora vi har blivit! Vi har redan flera som gillar oss och vill köpa oss. Tiger haltade lite efter vaccinationen och det är en vanlig biverkning. Han blev helt återställd efter vaccinationen efter två dagar.

 

130317

 

Usch vad tiden går fort och snart är vi stora. Lilla vackra Semlan ska flytta till en uppfödare i Norge så jag har beställt transfer. Jag har ännu inte hittat den rätte köparen till Lille Tiger. Han är en ljuvlig gosse som både är mild och samtidigt riktigt busig. Han biter sin stackars syster både här och där ibland och hon skriker och hoppar på honom och så blir det slagge. Sen tvättar de varandra och somnar i en hög igen.

 

Nu äter de det mesta som serveras i vårt hem. De har vant sig vid fyra olika sorters kattsand och olika modeller av kattlådor. De har fått klorna klippta även om det inte går helt problemfritt... De ska chipmärkas, ta sista vaccinet och besiktigas 3/4 så efter det kan lille Tiger flytta. Semlan ska avmaskas en gång till två dagar innan resan till Norge (med Drontal) så jag har fixat egenintyg från norska Mattillsynet.

 

Mamma Pang höglöper så ingen får sova en blund ;-)

 

Vi har fått ett halvsyskon hos www.kardarkas.se! En blå flicka som ska heta Destiny.

 

 

 

Här är vi med hela vår familj. Vi tar inte mycket plats alls,

som ni ser :)

Närmast kameran ligger morbror Ögat, till höger har vi mormor Feng (Pipen) och i mitten lekfarbror Gremlins (Mumsabiten). Vid gardinen har vi mamma Pang och sen ligger vi bebistroll vid elementet.

 

 

Man måste smyga i sängöverkastslandet och serveras det torkad skinka kanske det försvinner en bit från matbordet...

 

 

Sen kan man filosofera lite på badrumsmattan.

 

 

Tiger äter rätt ofta och sen tar han sig en sovstund i kökssoffan.

 

130403

Idag fick vi vaccin, chipmärkning och så besiktigades vi. Semlan fick en extra avmaskning eftersom hon ska flyga till Norge på fredag. -Ska de ha så stora öron, frågade veterinären.

Vi var så duktiga och snälla och nu vilar vi oss i hög med vår familj.

 

 

 

Finaste Tiger är fortfarande till salu.

 

 

Älskade lilla myshög.

 

 

130405

Idag flyttade Semlan och det gick väldigt bra. Hennes nya ägare är väldigt gulliga och spännande människor så där kommer hon att stormtrivas! Men alla katterna härhemma hade sorg efter det lilla vitaminpillret och vi saknade henne mycket.

 

130407

Idag har vi satt in en annons på Blocket.

 

130413

Idag klippte vi klorna igen och sen blev det lite fotografering. Tyvärr är kameran inte snabb nog för en liten busunge som Tiger!

 

 

 

Ibland ser han så ledsen ut.

 

 

Åh, han är så gosig! Jag har anmält honom till utställningen i Alingsås! Finaste lillkillen!

 

 

 

Han fick två Ex1 och väldigt fin kritik av domaren, som stoppade honom i sin väska och sa Au revoir, he´s going to France. Tiger hittade en ovanligt gullig familj i Göteborg och Gremlins grät i bilen på hemvägen. Han trodde att jag hade glömt bebisen i utställningsburen. "Vänd oooooom och hämta min beeeeebis, du har glöööööömt honoooom!

 

Där med är alla bebisarna utflyttade och vi stänger den här sidan. Kära barn, vi saknar er men vi vet att ni får det bra.

Mamma Pang är testad negativ för Mycoplasma.

Hon lämnade vår värld 130705.

 

 

Pia Kjellsson © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use • pikjon@telia.com mobilnr 0761-720996