Pang födde 5 små siameser den 27/12 2011!

 

 

 

Hanen heter Timille Volcano Valley JW och kallas för Frasse. Han blev Årets Katt Ungdjur hos SVERAK  2011. Han är brunmaskad och tillhör Maria på Labolinas  www.labolinas.dinstudio.se. Han har blivit pappa tidigare till en kull hos S*Svarta Änkan's www.svartaankanskatter.se.

 

Härmed döper jag er till Eagles-kullen!

 

S*Feng´s New Kid In Town SIA n21, hane SÅLD OCH HAR FLYTTAT

S*Feng´s Desperado SIA n, hane SÅLD  OCH HAR FLYTTAT

S*Feng´s Witchy Woman SIA b21, hona SÅLD OCH HAR FLYTTAT

 

S*Feng´s Lyin´ Eyes SIA b21, hane DÖD

S*Feng´s Hotel California SIA n, hona DÖD

 

 

länk till stamtavlan i Pawpeds:

 

http://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=2:961899;3:856968&g=4&p=sia&date=iso&o=ajgrep

 

På morgonen till den 27/12, kl. 04.19, födde Pang fram en tom moderkaka. Det var inte mycket fostervatten, inga hinnor eller navelsträng med. Bara lite gele. Det luktade friskt så jag antog bara att det var en tom moderkaka som aldrig hade innehållit något foster.

07.47 trodde jag att det skulle sätta igång för då la hon sig med Gremlins i famnen och kryste lite lätt. Sen vilade hon till 10.59 då Gremlins bet henne i öronen och över huvudet medans hon kryste. Hon gick mellan två bolådor och kunde inte bestämma sig.

11.15 var ettan ute (94 g), tätt följd av tvåan 11.17 (92 g). Trean kom 11.35 (59 g), fyran 11.53 (77 g) och sen tog vi lunch innan det var dags för femman 12.49 (102 g).

Efter fyran meddelade hon att hon skulle föda resten i mitt duntäcke, alternativt ALDRIG och sen kröp hon in i min säng och gömde sig. Jag gick och åt lunch och lät henne värma sig där och bloda ner halva täcket. Örrrrk. Nåväl, hon fick nya krafter och jag med. Sen kom ju femman till slut. Bebisarna fick torka lite på värmedynan och sen skulle de tutta och tvättas. Gremlins slickade lite på dem och bet lite försiktigt i en! Som om jag inte såg det, va! När han fick skäll tyckte han att det var bäst att sitta uppe på min axel. Nu sover alla och vilar upp sig. En av de stora är definitivt tabby!

 

Pappa Frasse

Nu börjar de bli individer så låt mig presentera;

S*Feng's New Kid In Town, en gosig bruntabbyhane som är till salu. Snart är han 6 veckor gammal.

Sen kommer lilla divan "Hotellet";

S*Feng's Hotel California, en brunmaskad prinsessa med sött litet nallebjörnsansikte. (Hon lever tyvärr inte längre).

En del katter är lättare att fotografera än andra och Hotellet var riktigt duktig på att posera. S*Feng's Hotel California SIA n, hona.

Sen har vi lilla S* Feng's Desperado SIA n, hane.

 

Vi har lille S*Feng's New Kid In Town. SIA n21, hane.

  Sen har vi S*Feng's Witchy Woman, SIA b21, hona.

Sist har vi Lille gossen S*Feng's Lyin´Eyes SIA b21, hane. (Han lever tyvärr inte längre).

Idag la vi in en annons på Blocket.

 

120304

Vad har hänt sen sist? Vi har flyttat till Malmö och våra stamtavlor är beställda. Vi har fått vårt första vaccin, vi har blivit avmaskade och en av oss - Hotellet - har gått över regnbågens bro till katthimlen. Nu är vi bara fyra. Mer om det ledsamma snart. Men nu lite bilder.

 

 

S*Feng's Desperado SIA n hane *till salu*

 

 

 

S*Feng´s Lyin´Eyes SIA b21 hane *lever tyvärr inte längre*

 

 

S*Feng's New Kid In Town SIA n21 hane *tingad* "Simon"

 

 

S*Feng's Witchy Woman SIA b21 hona till höger i bild struntar i att vi vill fotografera

 

120311

Lilla Hotellet - S*Feng's Hotel California - hittades död i korgen igår. Hon skulle bli tio veckor på tisdag. Hennes födelsevikt var låg, men hon var en glad och busig katt. Hon var mager och liten men verkade frisk och fick sitt vaccin för två veckor sedan. Nu blir det roligt i himlen men vi är ledsna och saknar henne.

Det är första gången vi mister en siames och vi är fortfarande lite chockade. Katterna avmaskades med Drontal 120305. Ingen hade mask.

 

120313

En vecka senare - i lördags - hittade vi även S*Feng's Lyin´ Eyes död i korgen. Han skulle bli elva veckor idag. Nu behandlar vi de överlevande tre med Antirobe 25 mg och de mår väldigt bra idag. Om cirka tio dagar får vi svar på vad det var för bakterie. Ingen katt kommer att få flytta förrän de väger över ett kilo och är utredda och har fått grönt ljus av veterinär. Den uppmärksamme som har varit här tidigare har kanske  märkt att det stått att Desperado var en flicka. Hrmpf... jag erkänner att jag sett fel. Han är en hane. Fast vissa kallar det ju för hen. Nu har vi två hanar och en hona alltså.

120322

Nu har vi fyra dagar kvar på penicillinet och alla mår väldigt bra. De slåss och klättrar i duschdraperiet, äter och går upp i vikt och jag har slutat oroa mig. Nästan :-) De gick upp 25% av sin kroppsvikt på första veckan med penicillinet. Ändå hade de inte haft diarré, det var bara ögoninfektioner och av de tre var det egentligen bara Kulan som var sjuk. Men det tog visst på krafterna rejält.

Så här ser vi ut nu:

 

Kulan, Des och Simon;

S*Feng's Witchy Woman, S*Feng's Desperado och S*Feng's New Kid in Town-

hona, hane och hane. Igår klippte vi klorna och det gick så bra så. Nästa vecka ska vi vaccineras, chipmärkas och besiktigas. Testerna visade ingenting så det var antagligen någon vanlig förekommande bakterie.

120325

Idag har vi testat att äta fisk och det gick bra. Matte brukar testa lite olika saker veckorna innan vi flyttar så att hon vet att vi tål olika saker.

På måndag morgon tar vi sista penicillinet och på fredag ska vi till veterinären och chipmärkas och vaccineras.

 

120331

Igår, fredag, blev vi vaccinerade och chipmärkta. Efter tre timmar kom lilla Des rusande med kurs rakt på mig och skrek. Hela hans underkäke hade svällt upp och det såg fruktansvärt groteskt ut. Han svällde upp i hela ansiktet och jag ringde djursjukhuset och sa att jag kommer in. De fick ge honom en cortisonspruta för han svällde upp mer och mer på baktassarna och runt injektionsstället och hans lilla hjärta bankade så oerhört snabbt. Han hade feber men andningen var inte påverkad. Veterinären sa att det var risk för att han skulle falla i anafylaktisk chock så jag fick stanna där med honom. Hon sa att de inte var glada för att använda denna sortens vaccin eftersom det händer att kattungar dör av den, men att den vanliga var restnoterad. Två kattungar i kullen dog en och två veckor efter första sprutan, sa jag. Du har haft en väldig otur med denna kullen, sa hon. ..

Lille Des hade det väldigt jobbigt med klåda på hakan och hela kroppen. Han fick fnatt emellanåt och kastade sig runt lite. Jag var rädd att det var hjärnskador. Han låg och såg eländig ut. Mitt hjärta sjönk lite när jag såg honom. Då kom veterinären ut. Då flög han upp och skulle hälsa. Mitt hjärta flög upp i halsen igen. Lille gossen! Efter det piggnade han till lite i taget och vi kunde åka hem efter en timme. Vi körde runt lite för att vara nära djursjukhuset. Han klarade pärsen fint och när vi kom hem började han dricka och äta. Dagen efter var svullnaden helt borta. Aldrig mer att jag låter veterinären vaccinera utan att kolla vad de använder först. Detta vaccinet Nobivac Tricat kan döda kattungar om deras mammas antikroppar fortfarande är aktiva i katten. Vaccinet innehåller levande vaccin som inte är avdödat, d.v.s. man sprutar in lite aktiv sjukdom i katten. Detta kan bli för mycket för en liten katts immunförsvar. Jag antar att det var det som hände men jag kan kanske inte bevisa det.

Des mår fint idag och de andra också. Jag tackar min lyckliga stjärna och vilar ut efter all dramatiken. Pojkarna väger 1,2 kilo nu och flickan 0,8.

 

Så här såg lille Des ut när han mådde som sämst.

Som Eddie Murphy i den där filmen om den galne professorn.

 

Idag är allt normalt igen. När han vaccineras nästa år får man ge honom lite först och se hur det går. Om han inte reagerar snabbt så får man ge resten och ändå övervaka honom noga och hålla sig nära veterinären under flera timmar. Det sägs att det är formalin/formaldehyd som de flesta reagerar mot. Jag vet inte. Detta vaccinet var inte avdödat och det kommer jag aldrig mer att ta emot. Jag är bara glad att han lever och så har jag nog fått ett svar på vad som hände med de två som dog. Ingen kattunge dör ju av en liten ögoninfektion, eller hur? På onsdag besiktigar jag Simon som ska flytta till Göteborg Annandag Påsk.

 

120404

Simon har kroksvans på den yttersta svanstippen. Det kan vara en skada eller medfött, ingen vet säkert. Detta innebär reducerat pris. I övrigt är han superfin och alldeles underbar.

 

120409

Idag ska lille Simon flytta till Göteborg och lille Des ska få besök av en Malmömatte. Vi hoppas på det bästa för våra små pälsklingar.

 

 

 

Vi vägde Simon innan han åkte och han vägde 1480 gram. Han kommer att bo tillsammans med en brunmaskad siamespojke i Göteborg och vi kanske tittar till dem om vi har vägarna förbi. Det känns så tomt nu när han har flyttat, men vi är så glada att han har fått en ny familj! På torsdag får lilla Kulan nytt besök!

Måndag 16/4

Lille Simon har det så bra hos sin nya familj i Göteborg och skickar små SMS då och då. Lilla Kulan ska besiktigas och flytta till Lund imorgon kväll och det är så spännande! Jag tror att det kommer att bli riktigt bra! Hon är ett riktigt busfrö och mycket fysisk, hon vill kela och spinner väldigt mycket.

Lille Des letar fortfarande efter sin familj. Man får konstiga förfrågningar ibland ska ni veta och det går inte att sälja en underbar liten siamesbebis till vem som helst.

Fredag 27/4

Jag har anmält lille Des till utställningen i Arvika nästa helg. Häromdagen trodde jag att han skulle bli såld till Norge.

Fredag 19/5

Lille Des fick Ex 1 båda dagarna i Alingsås. Han har superlång, fin svans, fina kontraster, lång kropp men han har öronen lite för traditionellt placerade för utställning och så är han något vindögd. Det kan växa bort. Jag har förargligt nog glömt besiktiga honom innan 16 veckors ålder och då gäller inte Dolda-fel-försäkringen. Så kan det gå. Han är till salu ändå, Agria sa att den försäkringen används så sällan att detta ska inte avskräcka någon från att köpa honom. Han är en ljuvlig kelpåse som går från famn till famn hela tiden och han busar och apporterar sina små leksaksråttor med stor energi. Om du är intresserad så diskutera noga med ditt föräkringsbolag först.

Foto: Anna Steen

 

S*Feng's Desperado - kallas för Des och är en liten ljuvlig charmör som blivit kvar här hemma.

Ett tag trodde vi att han skulle bli såld till Norge. Nu har vi satt in en annons på Blocket.

Jag besiktigade inte honom i tid så han saknar doldafelförsäkring.

Den används extremt sällan så det lär inte ha någon betydelse, men jag drar ändå av halva priset.

Des börjar intressera sig för parning nu.

Han är PRA-fri, hans svans är väldigt lång och han apporterar. Han är vår kelnaste katt alla kategorier.

 

120717

Idag besiktigade vi lille Des utan anmärkning och sen flyttade han till sitt nya hem. Det var sorgligt och det känns så

rysligt tomt härhemma. Han ska bo tillsammans med en FW Balines och jag önskar honom allt gott i sin nya familj.

 

 

 

Därmed har alla flyttat och denna sida kan härmed förklaras för stängd.

 

 

 

Pia Kjellsson © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use • pikjon@telia.com mobil 0761-720996